Privacy Policy

Website www.leadist.eu

 

Français

Responsable du traitement 

Leadist SPRL, dont le siège social est situé au Rue de la Grosse Tour 3, 1000 Bruxelles.

Email : [email protected]

Loi applicable

Les traitements de données à caractère personnel (ci-après « les données ») visés par la présente privacy policy sont  soumis à la loi belge, en particulier la loi du 8 décembre 1992 relative à la protection de la vie privée et ses arrêtés d’exécution, remplacée à partir du 25 mai 2018 par le règlement UE 2016/679 du 27 avril 2016 relatif à la protection des personnes physiques à l’égard du traitement des données à caractère personnel et à la libre circulation de ces données), ci-après dénommée « la règlementation vie privée ».

A qui s’adresse notre politique de protection des données ?

Cette politique s’applique à toute personne visitant notre site et marquant un intérêt pour notre société.

Catégories de données traitées

Nous pouvons traiter les types de données suivantes, dépendant de notre relation avec vous :

  • Nom, prénom, langue,
  • adresse email
  • Date d’enregistrement des informations et source

Leadist n’est pas destiné aux mineurs. Si toutefois, vous deviez constatez qu’un mineur dont vous êtes responsable s’est inscrit sur notre site web, prenez contact avec nous et nous supprimerons immédiatement ses coordonnées de notre fichier.


Utilisations de vos données et bases légales 

Avec votre autorisation (base légale : article 6a de la règlementation vie privée), nous collectons et traitons des données en vue des objectifs concrets suivants :

  • Pour répondre aux questions via notre site web ou tout autre canal de communication
  • Pour vous faire une offre

Vous pouvez retirer votre consentement à tout moment (voir ci-dessous « exercer vos droits »)

Lorsque nous avons un intérêt légitime, soit dans le cadre de nos activités de marketing soit dans le cadre de la réalisation concrète de nos activités économiques (base légale : article 6f de la règlementation vie privée), nous collectons et traitons des données en vue des objectifs concrets suivants :

  • Afin de vous contacter à des fins de marketing pour nos produits et services, éventuellement sur base de votre profil marketing
  • Afin de faire des études, tests et analyses (y compris études de clients ou de marché) en vue de l’amélioration de nos produits, nos procédures internes et notre service global ;
  • Afin de faire des analyses statistiques ou de tendance pour des fins de gestion financière, de marketing ou de reporting ;
  • Afin de prévenir et de combattre les éventuels fraudes et abus.

Afin de satisfaire aux obligations légales auxquelles nous sommes soumis (base légale : article 6c de la règlementation vie privée) :

Dans certains cas, nous sommes également soumis à des obligations légales imposant le traitement et/ou la transmission de certaines données personnelles aux administrations ou institutions déterminées par la loi.

Transmission de vos données à des tiers 

 Vos données peuvent être communiquées à des tiers dans les cas suivants :

  • A nos sous-traitants dans le cadre de prestations pour notre compte (exemple à nos sous-traitants informatiques, plateformes d’envoi d’email, sociétés de récupération de créances …) et uniquement sur base de nos instructions.
  • A nos éventuels ayant-droit
  • Aux société faisant partie du même groupe pour des finalités similaires
  • A certaines autorités dans le cadre du respect de nos obligations légales

Transfert de données en dehors de l’Union Européenne

Vos données peuvent être transmises en dehors de l’Union Européenne, notamment via certains de nos sous-traitants. Dans ce cas, nous veillons particulièrement à la protection de vos données par des obligations contractuelles spécifiques et conformément aux obligations de la règlementation vie privée.

Durée de conservation de vos données?

Vos données personnelles ne sont pas conservées plus longtemps que nécessaire par rapport aux finalités poursuivies. La période de conservation peut varier selon l’objectif de traitement.

Prospects

3 ans à dater du dernier contact

Archivage

Vos données personnelles peuvent également être conservées plus longtemps pour d’autres finalités, par exemple pour se conformer à nos obligations légales (ex. obligations comptables et fiscales) ou pour pouvoir présenter certaines informations comme preuve juridique dans le cadre d’un litige. L’accès aux données archivées est limité.

Sécurité de vos données 

Nous mettons tout en œuvre pour prendre les mesures de sécurité organisationnelles et techniques appropriées et nécessaires à la protection de vos données et au respect de votre vie privée, notamment afin d’éviter la perte, l’utilisation illicite ou la modification des informations que nous recueillons.

Notre personnel ayant accès à vos données est sensibilisé au fait qu’il traite des données personnelle protégées par la loi et son accès aux données est limité à ce qui est nécessaire pour s’acquitter correctement de ses tâches.

Description de vos droits et procédure pour les exercer

Votre droit d’accès et de rectification :

Conformément à la règlementation vie privée, vous disposez d’un droit d’accès à vos données. Vous avez également le droit de nous demander de corriger les informations inexactes vous concernant ou de compléter les informations incomplètes.

Votre droit de retirer votre consentement

Si vous avez autorisé Evo à traiter vos données, vous pouvez à tout moment retirer ce consentement.

Votre droit d’opposition

A tout moment et sans justification, vous avez le droit de vous opposer au traitement de vos données, c’est-à-dire de nous demander de ne plus utiliser vos données, pour du marketing, ainsi que pour établir de profils marketing sur base de vos données. Vous avez également le droit de vous opposer à la transmission de vos données à des tiers pour les mêmes finalités de marketing direct.

Vous avez également le droit de vous opposer au traitement de vos données basées sur votre situation particulière, dans tous les cas où nous traitons vos données personnelles sur la base de notre intérêt légitime

Votre droit à l’oubli

Vous avez également le droit de demander à ce que vos données soient totalement supprimées de notre base de données dans les cas énumérés par la loi.

Votre droit à la limitation du traitement

En cas de contestation relative au traitement de vos données, vous pouvez demander la limitation du traitement de vos données. Dans ce cas, nous n’utiliserons plus vos données tant que la contestation n’aura pas été résolue.

Votre droit à la portabilité de vos données

Vous pouvez demander la portabilité des données que vous nous avez communiquées. Dans ce cas, nous les transférerons au destinataire de votre choix.

Exercice de vos droits

Vous devez nous adresser une demande écrite. Nous nous réservons le droit de vous demander de nous fournir une preuve de votre identité (afin d’éviter que nous ne divulguions vos données à d’autres personnes).

Vous pouvez vous adresser à l’adresse suivante : Rue de la Grosse Tour 3, 1000 Bruxelles ou à [email protected]

Si vous nous demandez ces informations sous format électronique, sauf contre-ordre de votre part, nous vous répondrons par voie électronique également.

Conformément à la règlementation vie privée, votre demande sera traitée dans les trente jours, à

partir du moment où nous sommes en possession de tous les éléments nécessaires au traitement de votre demande. Si votre demande est complexe, ce délai peut être prolongé de deux mois maximum, mais nous vous en informerons préalablement.

Pour plus d’informations sur notre politique de protection des données ou pour toute réclamation concernant votre vie privée, vous pouvez contacter notre Data Protection Officer : [email protected]

Vous disposez également toujours d’un recours auprès de l’Autorité de protection des Données, à l’adresse Rue de la Presse 35, 1000 Bruxelles, ou par email adressé à [email protected]

 

Nederlands

De verwerking van persoonsgegevens (hierna de « gegevens »), voorwerp van onderhavige privacy verklaring, is onderworpen aan het Belgische recht, met name de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en bijhorende uitvoeringsbesluiten, vanaf  25 mei 2018 vervangen door de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”) (hierna genoemd “de privacywetgeving”).

Verantwoordelijke voor de Verwerking

Leadist BVBA,  met maatschappelijke zetel te Rue de la Grosse Tour 3, 1000 Brussel

Email : [email protected]

Tot wie is deze privacy verklaring gericht 

Deze privacy verklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van alle bezoekers van onze website, onze klanten, voormalige klanten en personen die ons om informatie vragen.

Categorieën van verwerkte gegevens

Afhankelijk van de relatie die wij met u hebben kunnen wij volgende categorieën van gegevens verwerken : 

  • Naam, voornaam, taal
  • Email adres
  • Datum van registratie van informatie en  bron

Leadist is niet bestemd voor minderjarigen. Mocht u vaststellen dat een minderjarige waarvoor u verantwoordelijk bent zich ingechreven heeft op onze website, neem contact met ons op en wij zullen het nodige doen om de betreffende persoonsgegevens uit ons bestand te verwijderen.

Gebruik van uw gegevens en rechtsgrond

Met uw toestemming (rechtsgrond : art. 6a van de privacy wetgeving) verzamelen en verwerken wij uw gegevens voor de volgende doelstellingen:

  • om uw vragen te beantwoorden,  via onze website of elk ander communicatiekanaal
  • om uw aanvraag te behandelen door uw gegevens mee te delen aan de betrokken dealer en het betrokken merk
  • om uw gegevens mee te delen aan onze commerciële partners zodat zij u kunnen  contacteren voor marketing doeleinden voor hun producten en diensten, eventueel op basis van uw marktingprofiel

U kunt uw toestemming op elk moment terug intrekken (zie infra » uw rechten uitoefenen »)

Voor de behartiging van ons gerechtvaardigd belang, in het kader van onze marketing activiteiten, hetzij of in het kader van de realisatie van onze reguliere economische activiteiten (rechtsgrond: art. 6f. van de privacywetgeving) verzamelen en verwerken wij uw gegevens voor de volgende doelstellingen

  • Om studies, testen en analyses (waaronder klanten- of marktonderzoek) uit te voeren met het oog op verbetering van ons productaanbod, interne processen en algehele dienstverlening;
  • Om statistieken en trendanalyses op te maken voor financiële, beheers-, marketing- en rapporteringsdoeleinden; 
  • Om fraude en misbruik te voorkomen en te bestrijden

Om te voldoen aan de wettelijke  verplichtingen waaraan wij onderworpen zijn (rechtsgrond: artikel 6c. van de privacy wetgeving):

In bepaalde gevallen zijn we wettelijk verplicht uw persoonsgegevens te verwerken en/of mee te delen aan de overheid of bij wet bepaalde instanties. 

Overdracht van uw gegevens aan derden

Uw gegevens kunnen aan derden worden doorgegevens in de hiernavolgende gevallen :

  • Aan onze onderaannemers, in het kader van de diensten die zij voor ons verstrekken (bv. Sendinblue voor e-mail automation, Linode voor database hosting, …). Deze verwerken uw gegevens enkel op basis van onze instructies.
  • Aan onze eventuele rechtsopvolgers
  • Aan bedrijven die tot onze vennootschapsgroep behoren voor dezelfde doeleinden als deze vermeld in onderhavige privacy policy
  • Aan bepaalde autoriteiten in het kader van de naleving van onze wettelijke verplichtingen

Overdracht van persoonsgegevens buiten de Europese Unie

Uw gegevens kunnen worden overgedragen naar landen buiten de Europese Unie, meer bepaald via bepaalde van onze onderaannemers.

In dit geval zullen wij erop toezien dat de verwerking van uw persoonsgegevens steeds afdoende beschermd wordt overeenkomstig specifieke contractuele  verplichtingen en overeenkomstig de verplichtingen van de privacywetgeving. 

Bewaringstermijn van uw gegevens

Uw persoonsgegevens worden bewaard gedurende de termijn die nodig is om het doel te realiseren waarvoor we ze verwerken. De bewaartermijn kan dus per doel verschillen.

  • Uw gegevens worden bewaard gedurende een periode van 3 jaar na uw aanvraag.
  • Archivering : Voor andere doeleinden kan het zijn dat persoonsgegevens langer bewaard moeten worden, bijvoorbeeld om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen en (bv. boekhoudkundige en fiscale verplichtingen) of om bepaalde gegevens als juridisch bewijs te kunnen voorleggen bij geschillen. Tijdens deze periode van passief beheer zijn de gegevens slechts beperkt toegankelijk

Beveiliging van uw gegevens

We doen er alles aan om uw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen en uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. We nemen alle maatregelen die daarvoor technisch en organisatorisch nodig zijn. Zo zijn ons netwerk, onze infrastructuur en onze informaticasystemen strikt beveiligd. Enkel onze medewerkers die noodzakelijk over die toegang moeten beschikken om hun opdracht te kunnen uitvoeren, krijgen toegang tot uw persoonsgegevens. Onze medewerkers worden opgeleid om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens.

Omschrijving van uw rechten en procedure om uw rechten uit toe oefenen

Uw recht op toegang en verbetering:

Overeenkomstig de bepalingen van de privacywetgeving, beschikt u over een recht op toegang tot uw persoonsgegevens. U hebt ook het recht ons te verzoeken onjuiste gegevens over u te corrigeren of informatie aan te vullen.

Uw recht om uw toestemming in te trekken:

Indien de verwerking van uw gegevens op uw toestemming gebaseerd is, kan u die op elk moment opnieuw intrekken.

Uw recht op verzet:

U kan zich steeds verzetten, zonder opgave van reden, tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden (d.w.z. om u promotionele aanbiedingen te sturen), evenals tegen het gebruik ervan voor het opstellen van marketing profielen (d.w.z. om u de promotionele aanbiedingen te sturen die wij het meest interessant voor u achten, gebaseerd op uw marketingprofiel). U kan zich ook verzetten tegen de doorgave van uw persoonsgegevens aan derden voor direct marketing doeleinden.

U kan zich bovendien ook verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op grond van uw specifieke situatie, in de gevallen waarin wij u persoonsgegevens verwerken voor de behartiging van ons gerechtvaardigd belang.

Uw recht om vergeten te worden:

U hebt het recht te verzoeken dat uw gegevens volledig worden verwijderd uit onze database in de gevallen vermeld in de wet.

Uw recht op beperking van de verwerking:

In geval van geschil met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens, kunt u vragen om de verwerking ervan te beperken. In dit geval gebruiken we uw persoonsgegevens niet meer totdat het geschil opgelost is.

Uw recht op overdraagbaarheid van de gegevens:

Tot slot beschikt u over het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens die u zelf aan ons heeft meegedeeld. In dergelijk geval zullen uw gegevens overgedragen worden aan de door u opgegeven bestemmeling.

Uitoefening van uw rechten

U dient uw rechten schriftelijk uit te oefenen. Om uw rechten uit te oefenen, verzoeken wij u om ons een bewijs van uw identiteit voor te leggen (om te voorkomen dat wij uw persoonsgegevens doorgeven aan andere personen).

U kan uw aanvraag richten naar volgend adres:  Rue de la Grosse Tour 3, 1000 Brussel of  [email protected]

Als u ons uw aanvraag per e-mail stuurt, zullen wij – behoudens u ons daartoe andere instructies zou geven – deze ook per e-mail beantwoorden.

Overeenkomstig de bepalingen van de privacywetgeving, verwerken wij uw aanvraag binnen een termijn van 30 dagen te rekenen vanaf het moment dat we in het bezit zijn van alle elementen die nodig zijn voor de behandeling ervan. Indien uw aanvraag complex is, kan deze periode eventueel met maximaal twee maanden verlengd worden, maar in dergelijk geval zullen wij u hierover vooraf informeren.

Voor meer informatie over onze privacy verklaring of indien u klachten heeft over de bescherming van uw persoonsgegevens, kan u rechtstreeks contact opnemen met onze Data Protection Officer op het adres Rue de la Grosse Tour 3, 1000 Brussel of [email protected]

U kan zich bovendien steeds richten tot de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel of per e-mail gericht aan [email protected].